söndag, april 26, 2009

Rapport: Den Magiska Biodagen 2009

Ja, då är jag sen ett par timmar sedan hemkommen från Alingsås och Den Magiska Biodagen som ägde rum igår (25 april). Jag kom fram till Alingsås vid halv 12-tiden och mötte där upp arrangören samt regissören till filmen House of Orphans som skulle visas under dagen. Vädret var strålande och började med att jag i väntan på att den första filmen skulle börja visas gick runt lite bland det utbud av film som fanns till salu och bläddrade lite.

Filmerna som jag såg under dagen var följande:
Eden Lake - Obehaglig och omskakande terrorfilm som levde upp till förväntningarna
Chainsaw Cheerleaders - Amatörfilm, minst sagt, tyvärr inte av den goda sorten
House by the Cemetary - Lucio Fulcis ologiska och otäcka surrealistiska klassiker som sågs på bio för första gången, riktigt trevligt!
House of Orphans - Tyvärr för "amatörig" för min smak, men det märks att det finns en vilja att göra något bra
Suspiria - Världens bästa film. På bioduk. Behövs det sägas något mer än att det var en helt fantastisk upplevelse?

I det stora hela var det en väldigt trevlig dag, jag fick träffa likasinnade människor som uppskattar samma typ av film som mig och snacka film och bara ha det allmänt trevligt! Jag ser fram emot att få uppleva det här igen nästa år och jag har vissa filmer jag hoppas på att få se på storduk då. Men jag är rätt säker på att jag kommer att bli nöjd oavsett vilka filmer som visas, för det här arrangemanget var av högsta kvalitet!

1 kommentar: